keskiviikko 20. elokuuta 2008

Perjantaina 22.8.2008 klo 9.06 - 9.55 YLE radio 1

Teesinnaulaajissa pohditaan tänään vaatteita ja valtaa. Vaatetuksella on aina viestitty yhteen kuulumista ja erottautumista. Vaatteet on valjastettu eri ideologioiden tunnuksiksi, ne heijastavat sosiaalista asemaa, ja toisaalta niiden riistäminen merkitsee äärimmäistä nöyryytystä. On sanomattakin selvää, että sukupuoli ja seksuaalisuus korostuvat vaatetuksessa - peittämisen ja paljastamisen leikki on mieltä ja ruumista kutkuttavaa.

Vaatteiden valtapeliä analysoivat Taideteollisen korkeakoulun tutkimuspäällikkö Ossi Naukkarinen ja naisten seksuaalisesta vallasta kirjoittanut Henry Laasanen. Teesejä naulailee ja irrottelee valtioteteen tohtori Kalle Haatanen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on varmaan jo wanha juttu, mutta kuitenki:

http://www.mtv3.fi/helmi/ihmissuhteet/artikkeli.shtml/632235?uusimmat_ihmissuhteet

Anonyymi kirjoitti...

No eihän toi linkki ny toiminukaan.

Lisätkää perään:

/632235?uusimmat_ihmissuhteet

Anonyymi kirjoitti...

Aika pitkä ohjelma käsiteltävään aiheeseen nähden ja siksi ajatusten helmiä sai odotella. Löytyihän niitä.

Erityisesti pistin merkille sen, että pukeutumisella ei merkitä vain yhteiskunnallista asemaa, vaan myös parisuhdemarkknoilla se toimii jopa siinä määrin, että yhteiskunnallisen aseman ja parisuhdemarkkina-aseman välillä on voimakas vuorovaikutus.

Palomies/poliisi/sairaanhoitaja jne pukeutumiset ovat koherenssissa sekä yhteiskunnallisen- että parisuhdemarkkina-aseman kanssa.

http://www.kolumbus.fi/jarmo.lindholm/Jarmo%20lindholm.gif