maanantai 3. maaliskuuta 2008

Voimala

Kauneus on valtaa
maanantai 03.03. Tv1 21.55

Voimalassa puhutaan kauneusmarkkinoista ja seksuaalisesta vallasta. Kauneusleikkauksia ei enää paheksuta, vaan ne nähdään kätevinä keinoina uusintaa naisen - ja miksei miehenkin - seksuaalista viehättävyyttä ja sitä kautta valtaa. Piirteiden veltostuminen ja ruumiin löystyminen ovat nuoruuskulttuurissa elävän ihmisen uhkakuvia, joista halutaan ottaa torjuntavoittoja pala kerrallaan. Jatkuvasti kehittyvä kauneusteknologia mahdollistaa kamppailun. Mukana keskustelussa ovat Lihaan leikattu kauneus -kirjan (Gaudeamus) tekijä Taina Kinnunen, radiotoimittaja Kirsi Virtanen, jolta ilmestyy maaliskuun lopussa kirja Lupa olla nainen (Atena) ja plastiikkakirjurgi Asko Salmi. Mukana on myös Naisen seksuaalinen valta -kirjan (Multikustannus) tekijä Henry Laasanen. Hänen käsityksensä mukaan naisten ja miesten keskinäinen kanssakäyminen on nähtävissä myös markkina-arvoteorian pohjalta. Kysynnän ja tarjonnan lait eivät kohtaa, vaan mies on vaarassa tipahtaa pariutumismarkkinoiden ulkopuolelle.
Uusinta 5.3.klo 13.05

Ohjelma netissä.

Kommentteja Voimalasta. ja Naisille Laasasen designkaavut.

MTV3 Hanna Myllys arvio kirjaa.

37 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ohjelmasta:

Pikkaisen oli ärsyttävä se plastiikkakirurgi joka noudatti mielistelystrategiaa. Joku Rolf Noström olisi varmasti ollut kanssasi paljon enemmän samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

Tilannetta oli hauska seurata ruumiin viestien perusteella. Molemmat naiset nojautuivat plastiikkakirurgin suuntaan ja pyrkivät katsein välttää Laasasta ja kaikin keinoin osoittaa epäkunnioitusta Laasasta kohtaan koska tämä on paljastanut naiseuden seksuaalisen vallan tabun eikä mielistele naisia kuten miehen pitää mielistellä. Henry siis rikkoi naisten luoman lumouksen olla ikuisessa uhriasemassa. Itse pidän naisten torjuvaa käytöstä moukkamaisena tiedon torjuntana samoin kuin plastiikkakirurgin harrastama naisten mielistely myös on rasittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voimala: Hyvin meni, kiitos Henry!

Sinulla on aiheeseen huumorintajuinen ja mukavan lupsakka ote; säilytit sitä paitsi elegantisti malttisi - päin vastoin kuin useimmat vakiokommentoijasi ja -lukijasi.

Minun mielestäni olit keikarimaista kirurgia (jonka jutuille varsinkin toimittajat kikattelivat tyttömäisesti koko ajan) charmikkaampi ja karismaattisesmpi. Kinnunen oli puolestaan (ei mikään yllätys sinänsä) kireä ja ärtyneen oloinen.

Anonyymi kirjoitti...

Alkaa olla sulla jo esiintyminen hallussa Henry :)

Joo, se plastiikkakirurgi vaikutti jotenkin ylimieliseltä hetkittäin.

-Teme

Anonyymi kirjoitti...

Minäkään en tykännyt plastiikkakirurgista, mutta mielestäni naiset EIVÄT osoittaneet mitenkään epäkunnioitusta Laasasta kohtaan tai kikatelleet kirurgin sanomisille. Kirurgin mielistelevä tyyli poikkesi täysin muista keskustelijoista, jotka olivat asiallisia ja kiinnostavia, asiansa osaavia ihmisiä. Pidän Laasasen tyylistä esiintyä, teeskentelemätöntä ja leppoisaa, enkä huomannut, että naiset olisivat mitenkään torjuneet Laasasen argumentointia.

Anonyymi kirjoitti...

En nähnyt kuin viimeiset 10 minuuttia ohjelmasta, mutta siitä tuli minulle ainakin juuri sellainen kuva, että naiset halveksien välttivät Henryn katsetta ja se vaalea hiuksinen kikattelia moukkamaisesti kun Hnery puhui. Ja kyllä, se kirurgi nimenomaan mielisteli.
Tämä aihe taitaa vaan olla niin suuri tabu.

Anonyymi kirjoitti...

Plastiikkakirurgin ilmiselvän milistelevä suhtautuminen oli sikäli tietysti inhimillistä ja ymmärrettävää, että leipäpuustahan hänellä on kyse. Ohjelma oli hänelle ilmaista mainosaikaa, jonka hän hyödynsi tehokkaasti ja joka tavoitti kohderyhmän.

Tuskinpa miesten silmäluomien kohottelu löisi kirurgilla leiville, jos saisi keski-ikäisten naisten parissa negatiivissävytteisen leiman?

Joillakin naisilla oli Henryyn selvästi varautunut asenne, joka näkyi kehonkielestä ja ilmeistä: "Tuoko se nyt sitten on?"

Henry oli tosi hyvä ja leppoisa oma itsensä. Pieni ymmärrettävä jännitys alussa näkyi, mutta varsinkin loppulause oli todella napakka ja osuva.

Pakko myöntää, että Henryllä on niin sanottua munaa kyseenalaistaa fakkiutunutta hegemonian saavuttanutta ideologiaa; itsestäni ei tuohon varmaankaan olisi.

Anonyymi kirjoitti...

hyvä henry, tosi hyvin esiinytty!

kirurgin mielistely tuntui vetoavan naisiin vasta haastattelun loppupuolella. ihan lopussa haastattelijat katselivat kirurgia ihailevasti ja alkoivat jopa kilpailla siitä kuka komppaa kirurgia nopeammin ja kovempaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ohjelma meni mielestäni erinomaisesti. Ystävällinen ja rauhallinen tyyli yhdistettynä loppuun asti mietittyihin, helposti ymmärrettäviin teorioihin jättää vastustajille hyvin vähän tarttumapintaa. Varsinkin kun et suostu ottamaan sitä katkeran naistenvihaajan roolia, jota jokainen sinulle tyrkyttää.

Kuvittelisin, että David Hume on aikanaan tehnyt hieman samanlaisen vaikutelman: hyväntuulinen herrasmies sanomassa ääneen asioita, joista monien mielestä pitäisi vaieta.

Anonyymi kirjoitti...

Joku nopean nettiyhteyden omaava voisi kopioida Laasasen esiintymisiä YouTubeen ja laitella niistä linkkejä vaikka tänne, sillä Ylen Areenalla tuntuu olevan runsaasti teknisiä vaikeuksia. Ei viitsi kauaa katsella keskustelua hyvästäkään asiasta jos ääni puuttuu ja pätkii.

Anonyymi kirjoitti...

Wooow! (enkä tarkoita nyt World of warcraftia tässä :))

Henryhän on aivan erilainen tässä esiintymisessä kuin siinä aiemmassa!

Meinaan, nyt näkyy paljon hymyä ja todella, leppoisuutta! Toisin kuin siinä aamu-tv:n jutussa, joka oli kyllä ihan hyvä, mutta .. vasta tästä saa paremman ja kunnollisen kuvan Henrystä, ja jotenkin paljon innostavampi katsoa tätä kuin sitä aamu-tv-hommelia.

Käsittämätöntä, miten suuri positiivinen muutos! Tuo hymyily ja naurahtelu tuo tosi paljon mielekkyyttä tähän katseluun, meinaan nyt näkee vähän eri ilmeitä, ja Henry vaikuttaa paljon vivahteikkaammalta ... Olen katsonut vasta jonkin aikaa, mutta olen jo hyvinkin vaikuttunut (impressed)!

Ja mitä WTF puhui fakkiutumisesta - en itseasiassa kovin tarkasti edes tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta sen verran kyllä yhdyn WTF:n mainioon puheenvuoroon, että ei minustakaan tuohon kyllä olisi! En haluaisi olla julkkis mistään hinnasta, enkä pystyisi kuuntelemaan tollasta ihan asiallistakaan tätiä joka antaisi mun kuitenkin puhua, ärsyyntymättä ja turhautumatta, ja lopulta menemättä solmuun sen kanssa että en halua räjähtää sille tädille, mutta en myöskään niellä sen kommentteja, mutta en myöskään osaa tollaisessa livetilanteessa perustella tai selittää mitään kunnolla, tai ainakaan 'tarpeeksi hyvin', niin lopputulos olisi kihinä, sisäinen raivoisuus ja pettymys ulosantiin ja kykyyn selittää asioita, ja .. no, en tiedä, mutta täytyy tosiaan kunnioittaa Henryä, hän todella otti härkää sarvista, ja USKALSI!

Ja luulenpa että hän kyllä saa kerätä työnsä hedelmiä yllättävänkin pian, ellei ole jo keräämässä (-:

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

hmm, lukaisin Humesta nopeasti jotain silmämääräistä wikipediasta, ja hän vaikuttaa vähän virheelliseltä monissa johtopäätöksissään, luottaessaan puhtaaseen älyn voimaan, jättäen henkisten kykyjen tuoman voiman kokonaan huomiotta. Esim. se, mitä hän selittää 'ihmeistä', ei pidä totuuden valossa paikkaansa, vaikka toki miellyttänee kieltäjätyyppistä älyä, ja kuulostaa loogiselta maallikon korvaan, mutta ei ole koko totuus, vaan pelkästään vaillinaisesta näkökulmasta tehtyjä virheellisen tuloksen tuottavia johtopäätöksiä.

(Mutta en tutustunut kovin syvästi asiaan, joten voin olla väärässä pohtiessani että Hume oli jonkin sortin kieltäjä (sanan 'skeptikko' varaan sellaisille, jotka sen sanan todella elävät todeksi), eikä katsonut, että ihmiset olisivat jumalallisia kipinöitä jne..)

En muuten tiedä pystynkö kattomaan tota plastiikkakirurgia, kuuntelin sen pari ekaa lausetta ja rupes iljettämään niin paljon että oksat pois, kunhan ne ovat kuolleita oksia (ei rääkätä puita).

No, ehkä pistän muten aina kun se puhuu, tuskin se sanoo mitään sellasta joka mun olisi välttämättä saatava kuulla :)

Henry kyllä tässä yllätti mut totaalisesti leppoisuudellaan ja olemuksensa karismaattisuudella verrattuna edelliseen televisioesiintymiseen. Aamut on vaikeita :)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Tosin yksi ainoa kritiikin kohde tuossa oli; se, että Henryn ei annettu puhua juuri mitään, varsinkaan keskeyttämättä. Akoilla on kummallinen taipumus keskeyttää heti, tai lähes heti, kun mies sanoo jotain heitä miellyttämätöntä.

Neljä akkaa ja yksi karmiva profeministi tai mikäolikaan.. olihan siinä melkonen alilyöntiasema .. mutta aika typerää ja noloa, että aikuisen ihmisen pitäisi alkaa aggressiivisesti keskeyttämään tosia saadakseen puhua, ja korottaa ääntään ja huudella "turpa kiinni, minä puhun nyt" voidakseen säilyttää jo olemassaolevan puheenvuoron, ja .. laitoin volumen pois aina kun joku muu kuin Henry oli äänessä, niin lopputuloksena oli lähes puoli tuntia pelkkää hiljaisuutta, pari hyvää selityksenalkua välissä (jotka sitten tylysti keskeytettiin jonkun idiootin kana-aivon toimesta).. ilman sitä erillishaastattelua tuosta ei olisi paljon saanut irti.

Olisi paljonkin sanottavaa noista rumista räpätädeistä ja siitä idiootista muoviikkakirurgista, ja niistä typeryyksistä, joita se selvästi miehiä hallitsemaan tottunut karmiva pinkkipaitainen kotka on ilmeisesti omaan kirjaansa kirjoittanut.. (Lupa olla nainen? TÄH? Eikö tarvittas ennemminkin kirjaa Lupa olla MIES!? Jo on prkl, taas sitä samaa uhriasetelmaa, alkaa jo savu nousta korvista - ja eihän KATSE mitään hittosoikoon määritä, voi jumankekka! "Olen uhri, katse määrittää minut kun en itse vaan jostain patriarkaalisesta syystä johtuen saa, osaa, enkä kykene määrittämään itseäni, nyyhnyyh, antakaa mulle lisää valtaa!!".. rrgh..

Huomasin aika typeränä asiana sen, että aina kun Henry oli äänessä, niiden akkojen ilmeet olivat sellasta silmien pyörittelyä ja vihaista tuijotusta ja "hmpfh"-tyylistä kädet-puuskassa-halveksuntaa ja muuta todella lapsellisen oloista reagointia, jota voisi ehkä odottaa 12-vuotiaalta, mutta ei niin vanhalta korpulta, että se ei sais puberteetti-ikäistäkään erektoitumaaan.

Eli - enemmän aikaa Henrylle, enemmän tilaa ja mahdollisuuksia puhua keskeytymättä (Henry nimittäin selitti loistavasti noita asioita, en I-KI-NÄ pystyis livenä tollaseen! Mutta kun prkle ne egopäät keskeyttivät sen lähes joka helevetin kerta, aargh), niin tuo ohjelma olisi ollut täydellinen!

Mutta, sen verran täytyy sanoa, että olipa eka kerta kuin tollasta telkkarista päästettiin ulos asti noin suuressa määrin (no, oikeastaan toka, jos laskee sen aamu-tv:n mukaan :)), eli huima pioneerityö on Henryn ansio, ja siis herranen aika.. ensimmäinen ihminen, joka tekee tollasen urotyön televisiokameroiden edessä kyllä ansaitsee hurjasti suitsutusta!

Mitä hittoa se eukko muuten kysy kesken selityksen Henryn ihannenaisesta? Mitä helv?? Miks naiset muuten _AINA_ kysyy tota? Jotenkin "persoonallistaakseen" muuten liian etäisen asenteen tai aiheen? Eivätkö naiset osaa keskustella mistään teoreettisella tasolla, joka voi lisätä ymmärrystä, vaan pitääkö aina joka soppaan lisätä henkilökohtaisuudet ja tunteet?

No, en oikeastaan odota vastausta noihin kysymyksiini, mutta toisaalta asiallinen vastaus voisi olla kiva. Hm, nyt kuulostin joltain teinix:ltä, joka odottaa kauheasti fanipostia vain sanomalla "p.s. kuva ois kiva! :D"

Miksköhän muuten teinit käyttää nykysin tota D-kirjainta hymiöissään niin hemmetisti? Muistan että ennenvahnaan sitä pihdattiin, ja käytettiin vain silloin kun aihe todella, TODELLA sen ansaitsi. Nykyään ei muita smileytä näekään, ja teineille smileyiden viljeleminen on arkipäivää joka helkkarin keskustelun joka hiivatin välin joka saakelin raossa!

Oho, no TÄMÄ ei kyllä liittyny enää aiheeseen kyllä yhtään miteskään, sori :) Pihkura ku sais ton rönsyilyn kuriin jotenki ..

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ai mutta, se piti vielä todeta, että Henryllä oli mielenkiintoista "charmia" tossa televisio-esiintymisessä.. jotain sellaista, joka puuttui siitä aamu-tv:n lähetyksestä lähes kokonaan.

Henry vaikutti paljon nörtimmältä aamutv:ssä kuin tossa toisessa lähetyksessä, jossa hän oli niin maailmanmiehen oloinen, että olisi voinut lähes kuvitella, että tilalla onkin joku ihan toinen heppu (-8 ..

Ja sanosin että noin hyvin en olis ite ikimaailmassa pystynyt esiintymään telkkarissa, olipa tilanne mikä hyvänsä, siis jumankvita, Henry on ehkä todella hyvää telkkarimatskua! :)

Ihan ku oikee ihminen! Tarkotan, että jos on joku 'tuttu' telkkarissa, niin jotenkin oletan, ettei se vaikuta oikealta telkkarihahmolta niinkuin kaikki tuntemattomat.. heh.. vaikea selittää.

Silti, hitto - Henry oli tosi energinen ja käytti paljon paremmin body languagea tällä kertaa, sekä hymyily, selvä kiinnostuksen tuntu tähän asiaan ja jonkinlainen pienimuotoinen innostuskin tuntui hehkuvan .. Henry oli niinsanotusti tulessa :) Jos mä joskus päädyn telkkariin (toivottavasti en), niin toivon, että voisin olla edes puoliksi noin innostava ja energinen ..

Tota kun kattoi, niin tuli halu nähdä ja kuulla lisää keskeytymätöntä Henryn selitystä näistä aiheista, vaikka toki olen kohta jo koko kirjan lukenut, hehe :)

Itseasiassa osa kirjaa kohtaan esittämääni kritiikkiä on lieventynyt jonkin verran luettuani sitä jo yli 200 sivua.. mutta kyllä se vielä 'raskasta' luettavaa on, vaikka aiheen luulisi olevan 'kevyt', no, ainakin tavallaan.

Ehkä mun pitäis kirjottaa aiheesta sitten 'omasta näkökannastani' tehty vihainen ja repäisevä, provosoiva ja viihteellinen teos, jossa haukutaan naisia niin maan prkleesti, niin olis sitten tasapainoa mistä valita :))

Mutta todennäköisesti siitä tulisi niin kuuma, että se polttaisi ittensä kun sitä yritettäs painaa kirjaksi ;)

Nooh, ehkä Henryn kirja on tarpeeksi hyvä, hehe (-B (millonkas viimeksi näitte tällaasen hymiön muutes?)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Mies1969: Molempia tarvitaan - niin maltillista eleganssia kuin pauhaavaa raivoa, jos meinataan että totuus tulee joskus tässä asiassa kaikkien tietoon! PELKÄLLÄ maltillisuudella ei pitkälle pötkitä - Henryhän onkin tuonut maltillisuuteensa mukaan kirjallisen räväkkyyden .. Soisin silti vielä senkin, että joku kirjoittaisi oikein raivosta kihisevän kirjan omasta näkökulmastaan tästä asiasta, sivuten ehkä joitain toisiakin kirjailijoita.. tai vaikkapa vai toimien juontajana toisiin kirjoihin .. ihan miten tahansa, mutta olisi mukava lukea jonkun tosi tempperamenttisen ihmisen kirjoittama kirja MYÖS ..

Henryn kirja on kyllä tähän mennessä ollut raskaudestaan huolimatta joka sentin arvoinen!

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Loistavaa analyysia Vortacilta. Verbaalista ilotulitusta parhaimmillaan. Juuri noin tuo ohjelma meni.

Henry Laasanen kirjoitti...

Juu, ihan hyvää settiä Vortacilta. :-)

Ja oma versioni tapahtuneesta. Itse pidän enemmän noista monologiosuuksistani, koska silloin pääsee käsittelemään itse asiaa. Noissa yhteiskeskusteluissa lopputuloksena on aina tuollaista retorista kikkailua, joka jää asiasisällöltään vaatimattomaksi. Tietenkin poliitikkomaisella päällepuhumisella saisi enemmän ääntään kuuluville, mikä olisi toisentyyppinen vaihtoehto keskusteluissa.

Kirurgilla oli tietenkin oma ja koko firman lehmä ojassa, joten oli ymmärrettävää, että jutut olivat sen mukaisia. Toimittajat eivät ilmeistä päätellen kuitenkaan "ostaneet" täysin kirurgin juttuja. Kirurgilla oli nauhoituksessa aika pitkiä puheenvuoroja, mutta niitä lienee leikattu keskustelun tasapainottamiseksi.

En ole varsinaista lähetystä katsonut, sitä lienee leikattu alkuperäisestä. Olin itseasiassa nauhoituksessa altavastaajana, enkä saanut oikein suunvuoroa, mutta toimittajat sitten kyselivät minulta ja siten tasapainottivat keskustelua. Minulle jäi sellainen kuva, että toimittajat olivat pikemmin minun puolellani - joko enemmän samaa mieltä kanssani tai sitten vain altavastaajan puolella.

Tunnelma oli paljon rennompi tuolla kuvauksissa kuin aamutelevisiossa ja kykenin olemaan enemmän "oma itseni".

Naisvieraiden kanssa istuttiin studion kahviossa pitkään lähetyksen jälkeen rupattelemassa ja tultiin hyvin juttuun. Ja tuo Taina Kinnusen kirja on itse asiassa aika hyvä, eikä mitään feminististä propagandaa.

Ja kyllähän tuo kirurgin retoriikka puree naisiin hyvin, kuten esim. seuraavasta blogipostauksesta selviää.

http://jutta.blogit.kauppalehti.fi/2008/03/04/mika-on-56-vuotiaan-miehen-markkina-arvo

"Voimala-ohjelmassa oli tosin yksi aikuinen mieskin, plastiikkakirurgi Asko Salmi, kypsään ikään ehtinyt kirurgi.

Reunahuomautuksena edelliselle keskustelulle ajattelimme, että sentään voisimme kutakuinkin omaa ikäluokkaamme olevan miehen kelpuuttaa ystäväksemme, jos hän olisi Salmen kaltainen aikuinen sivistynyt ihminen.

Salmi kun antoi ymmärtää, ettei isotissinen blondi, pelkästään ulkoisesti hemaiseva, nainen häntä kovin kauaa jaksaisi kiinnostaa. Pitäisi olla persoonallisuuttakin.

Ehkä näitä sotakirurginakin olleen lääkärin kaltaisia, elämänkokemuksissa ihan oikeasti viisastuneita, arvot kohdalleen asettaneita miehiäkin on vielä olemassa.

Sellaiset saattavat ymmärtää erotiikastakin jotain"

Anonyymi kirjoitti...

Oho, kiitos! Onpa hämillisen tuntuista kun tulee odottamattomia kehuja :)

Mitä tulee isotissisiin plondeihin, niin tiätty kirurgi sellaseen kyllästyis äkkiä - mutta ei sillä mitään tekemistä ole luonteen kanssa, vaan miehen seksuaalisen vaihtelunhalun kanssa - samaa akkaa ei kauan jaksa bylsiä. Mutta kun kurirgi tossa kohtaa pistää hiukan valehtelukierrosta peliin, hän saa sen sujuvasti selitettyä 'naisen persoonalla', ja tällä tavalla naisten yleisen asenteen hänen puolelleen.

(naisethan suorastaan janoavat sitä, että joku haluaisi heissä heidän persoonaansa eikä vain tissejä, ja halveksuvat miehiä, jotka ensisijaisesti haluavat naisissa heidän naiseuttaan ja toissijaisesti jos ollenkaan vilkuilevat persoonaa - mutta jos nämä samat naiset syntyvät tavismiehiksi, he tulevat huomaamaan, miten vähän heidän persoonallaan on kysyntää, olipa se miten mainio tahansa, ja hekin alkavat kaipaamaan edes seksiobjektiksi pääsyä, mitä ei tietenkään tule tapahtumaan, ellei joku lottovoitto tms. potkaise (jolloin he eivät tietty enää ole tavismiehiä) .. mutta siitä enemmän ensi elämässä)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"odottamattomia kehuja"

Ai kun JORMA ja Henry kehuvat sinua? Odottamatonta? Ihan miten vaan, mutta itse ajattelen että Vortacin ja Jorman kirjoitukset aiheuttavat enemmän tuhoa tasa-arvokeskustelulle kuin mitkään muut.

Henry itse puolestaan on malliesimerkki siitä, kuinka tasa-arvoa todellisuudessa edistetään: maltilla ja faktoilla. Ottakaa enemmän mallia!

Anonyymi kirjoitti...

Vortac, otappa huomioon että tuollainen kirurgi voinee vaatia, että naisella on sekä hyvät tissit, että sitä kuuluisaa mukavaa luonnetta ja älykkyyttä. Tuntemillani hyvin menestyneillä miehillä on lähes aina kaunis JA fiksu vaimot.

Anonyymi kirjoitti...

Pauhaavaa raivoa ei tarvita yhtään missään. Raivo on fanaattikkojen reaktio.

Anonyymi kirjoitti...

"Henry itse puolestaan on malliesimerkki siitä, kuinka tasa-arvoa todellisuudessa edistetään: maltilla ja faktoilla."

Malttia ja faktoja tarvitaan kyllä, etenkin tieteessä, mutta eivät ne yksistään riitä muutosten luomiseen.

Tasa-arvo on jokaisen oikeus, ja kun se ei toteudu, niin on vaadittava sen toteutumista. Ei siinä ole sijaa anteeksipyytelyille tai kompromisseille. Hiljaisten yli kävellään ja vain kovaääniset saavat, mitä tavoittelevat.

Kaarlo Kramsun runoin sanoin: "Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit' ei hanki."

Anonyymi kirjoitti...

Mies: Eli yrität sanoa, että miehellä ei ole oikeutta tunteisiinsa, kun häntä on kohdeltu väärin?

Ja mietipä, miten pitkälle feminismi olisi päässyt, jos se ei olisi käyttänyt juurikin 'pauhaavaa raivoa' (jonka nyt toki voisi sanoa jollain toisellakin tavalla)..

Jos toiselta puolelta pauhataan, ja toinen puoli kiltisti ottaa kaiken vastaan, ei totuus saa koskaan puheenvuoroa. Raivokkaita reaktioita (jotka ovat aitoja tunneilmaisuja koetusta ja olemassaolevasta todellisesta vääryydestä) todellakin tarvitaan maltillisten ohessa . Tätä ei moni tylsäluonteinen ihminen ymmärrä.

Jos on luonteeltaan maltillinen, voi olla vaikeata ymmärtää tulen merkkejä, jotka ovat tempperamenttisempaa sorttia, ja ymmärtävät myös tulistumisen ja tulisuuden arvon.

Veden ja ilman merkit harvoin ymmärtävät tempperamenttia.

Kunnollisessa maailmassa raivoa ei tarvittaisi mihinkään. Tällaisessa maailmassa kiltit ihmiset armotta jyrätään raivokkaiden änkyröiden alle, jos ei joku yhtä raivokas ole siinä välissä puolustamassa totuutta.

Jos et tätä ymmärrä, en voi sille mitään, mutta ainakin koetin selittää jotenkuten.

Pointtini lähinnä oli, että KAIKENLAISTA miesliikettä tarvitaan, koska tiedostavia miehiä ja naisia on aivan liian vähän, ja miehet ovat aivan liian alakynnessaä kaikilla elämänalueilla - tarvitsemme joka ikisen halon saadaksemme aikaan yhtä mittavan kokon kuin vastapuolella, jotta totuuden valo voi vihdoinkin näkyä ja vapauttaa sorretut.

Sitäpaitsi tuu tonne pihalle sanoo >:-) hehehe.. oon jo yhtä femakkolehmää tänään tönässy, prk.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ja se mitä Jorma sanoi, on täysin totta, ja sitä yritin tässä itsekin selittää (olen vain hivenen huono ilmaisemaan itseäni, siksi käytän niin paljon sanoja, että edes jotakin ilmaisua plutkahtaisi toivon mukaan johonkin vakoon (hyi))..

Eli eihän se pauhaava raivo tarkoita mitään panssarivaunuja ja tykkejä tai suoraa huutoa niin ettei siitä selvää saa, ylenpalttista riehumista tai esineiden särkemistä, vaan tarkoitin lähinnä sillä sellaista asennetta, että hyssyttely ei onnistu, ja että tiedetään olevamme oikealla asialla, totuuden puolesta, jne.. eikä tällaisen asenteen omistavia yksilöitä voi sensuroida, hiljentää, manipuloida, jne..

Siis ihmisiä, jotka sanovat mitä heillä on sanottavaa, ja jos joku keskeyttää, he eivät välttämättä alistu hiljaisuuteen vaan kyseenalaistavat keskeytyksen ja sensellaista, ja ovat valmiita menemään tarvittaessa pidemmälle kuin ns. 'maltilliset' tyypit, kuitenkaan ketään varsinaisesti vahingoittamatta jne.

Jos joku loukkaantuu siitä että häntä sanoo vaikkapa harpyijaksi, sehän on vain hyvä, sillä silloin tämä ihminen saa syytä miettiä, miksi häntä on sanottu harpyijaksi.

Se asenne, josta puhun, ei tietenkään tarkoita viattomien solvaamista suinpäin tai muuta sellaista, vaan sitä että ensin koetetaan rauhanomaisia konsteja, ja jos ne eivät tepsi, nostetaan lämpöä kunnes toinen puoli ymmärtää kuunnella tms.

Siis tässä voisi verrata vaikka sitä, miten Panu aikoinaan raivoisasti pauhasi nuorten naisten fasistisesta pahuudesta käyttäen hyvinkin kauhistuttavan näköistä kieltä (monien änkyröiden mielestä), sillä ilman moista tyyliä, hiljaisesti omaa olemassaoloaan anteeksipyydellen Panukaan tuskin olisi nyt kolumnisti Plazassa (Plazalla?), eikä hänellä olisi järkevää tyttöystävää jne.

Ne, jotka aina mukautuvat sääntöihin, eivät koskaan saa sääntöjä muutetuksi. Jos joku femakko rupeaa kitisemään jotain, sille sanotaan että voisitko lopettaa sen nyt vähäksi aikaa, ja jos se jatkaa kitisemistä, seuraavaksi sanotaan että turpa kiinni nyt, ja jos se vielä kitisee, niin voidaan ryhtyä drastisimpiin toimiin, tai ignorata tuo yksilö tai jotain vastaavaa - mutta ei alistuta sille kitinälle ja oteta sitä kiltisti vastaan .. panematta. Öh, siis .. vastaanpanematta :)

Toivottavasti nyt selkeni - Jorma taisi kyllä siltikin kiteyttää asian paremmin. Hyssyttely ja kiltteys ei johda mihinkään tällaisissa tabuasioissa näin pioneeriaikana. Sitten kun miesasia on vakiintunut vähintään tasapainoon feminismin rinnalle, ei tarvita enää niin suurta raivokkuutta, koska silloin niin moni jo tietää asiasta, ja voi itse punnita molempien puolien vaihtoehtoja ja päättää omaksuuko toden vai valheen - mutta ennen sitä, pelkällä maltillisuudella ei päästä kuin siihen asti, kunnes feminismi sanoo että noniin, nyt ollaan annettu miesasialle tarpeeksi palstatilaa ja huomiota, nyt loppu se leikki - ja käskevät hiljenemään.

Meinaatko, että sitten kaikkien pitäisi hiljetä kanssa? Emme me voi olla välittämässä siitä mitä vastapuoli sanoo ja haluaa, koska sen intresseissä on tietenkin vaimentaa miesliike kokonaan, ja miesliike on niin nuorta, että jos ei ole rohkeita, KAIKENLAISIA eteenpäinviejiä, niin se kuihtuu kasaan. Jonkun täytyy toimia moottorina ja puhista paksuja, mustia pilviä ylämäessä .. jotta muut voivat sitten olla 'maltillisia' ja kilttejä siellä mainstreamin puolella..

Näinhän se feminismikin toimii - tänäänkin se typerä, aivopesty profeministi selitti mulle just sitä että ne on vaan ÄÄRIfeministejä, jotka on tollasia, en mä sellanen feministi ole, mä olen erilainen feministi.. voi hyvä tavaton..

Just tällasten ihmisten vuoksi haluaisin ytimekkään perusnivaskan, jonkinlaisen "miesliikkeen vastauspakki"-tyyppisen kokoelman, jossa on lyhyet ja ytimekkäät vastaukset kaikille feminismin väitteille, eli eräänlainen FAQ.

Näinollen sen nivaskan voisi kohtaamani kaltaisille tyypeille vaan antaa käteen ja toivottaa rattoisaa lukemista..

(mainostin kyllä Henryn kirjaakin hänelle ja muillekin, mutta saa nähdä ostavatko.. :))

Sen verran muuten huomasin, että kirjastossa oli 21 varausta Henryn kirjalle, niitä oli kaksi kappaletta kirjastoihin täällä pääkaupunkiseudulla jo tilattu sentään! Ja heti 21 varausta! :)

Täytyy sanoa että jos tosta kirjasta ei tuu nopeasti bestseller niin ihmettelen suuresti. (paitsi jos se jo on sellainen.. onkohan Henryllä esittää myyntilukuja, muuten?)

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Jorma, mää olen tosi kateellinen sulle. Jos osaisin kirjottaa tai puhua näin:

"Tasa-arvo on jokaisen oikeus, ja kun se ei toteudu, niin on vaadittava sen toteutumista. Ei siinä ole sijaa anteeksipyytelyille tai kompromisseille. Hiljaisten yli kävellään ja vain kovaääniset saavat, mitä tavoittelevat."

-------------

Niin silloin olisin itseeni varsin tyytyväinen ihminen.. juuri tuo vaatiminen on pointtini - Henryhän ei varsinaisesti vaadi yhtään mitään, kertoo vain faktat. Hyvä, hemmetin hyvä, että joku sen tekee, ja juuri sellaista tarvitaan. Ikäänkuin Warren Farrell. Erittäin hyvin informoitua porukkaa molemmat, paljon taustatyötä, tutkimusta ja omakohtaista kokemusta selvästi takana, kiitettävä pioneerisuoritus miesliikkeen vaikean urakan alussa.

Mutta jos kukaan ei koskaan vaadi mitään, mitään ei tapahdu! Miten feministit pääsivät valtaan? Tuskin hiljaisella ja nöyrällä maltillisuudella - ei, se oli NIMENOMAAN pauhaavaa raivoa, ja VAATIMISTA!

Joo, no.. ehkä mun olis kannattanut käyttää sanaa 'vaatiminen' ton 'pauhaavan raivon' tilalla, mutta pointtin on, että myös kuumapäitä tempperamentikkoja tarvitaan, koska se osoittaa, miten väärinkohtelu pistää ihmisiä vihaksi. Jos kukaan ei edes näytä kärsivän asioiden nykytilasta, miksi kenelläkään olisi motivaatiota muuttaa mitään?

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

"Neljä akkaa ja yksi karmiva profeministi"

"laitoin volumen pois aina kun joku muu kuin Henry oli äänessä"

"idiootin kana-aivon toimesta"

"rumista räpätädeistä ja siitä idiootista muoviikkakirurgista, ja niistä typeryyksistä, joita se selvästi miehiä hallitsemaan tottunut karmiva pinkkipaitainen kotka"

"vanhalta korpulta, että se ei sais puberteetti-ikäistäkään erektoitumaaan."

"egopäät"

Vortac. Homma ei tule koskaan onnistumaan noilla eväillä. Ei koskaan.

Eipä olisi Henrykään telkkarissa puhumassa eikä kirjaajansa mainostamassa, mikäli kirjoittaisi tuohon sävyyyn. Mitä tulee Panuun, olisi todella mielenkiintoista nähdä hänet jossain keskusteluohjelmassa:)

Ollaan ihmisiksi!

Anonyymi kirjoitti...

"kirjaansa mainostamassa"

Anteeksi kirjoitusvirheet.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, come on, Vortac!
Alan epäillä, että saat palkkasi jostain femakkorahastosta. Sinä provosoidut niin herkästi, että alan todella epäillä motiivejasi - ja sukupuoltasi.
Voimala-keskustelu oli ihan hauska, ei siinä Henryä syrjitty. Tämä Taina Kinnunen oli kaunis ja fiksu ihminen. Hrrr... hormonitkin alkoivat hyrrätä.
Vortac on selvästi rakastunut Henryyn. Hän on siis joko homo tai nainen. Epäilen jälkimmäistä.
Joku sanoi, että oltaisiin ihmisiksi. Olen samaa mieltä.
Poika varjoiselta kujalta

Anonyymi kirjoitti...

anonyymi 5. maaliskuuta 2008 22:46

"Vortac on selvästi rakastunut Henryyn. Hän on siis joko homo tai nainen. Epäilen jälkimmäistä."


Ei välttämättä. Se voi olla homososiaalisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Kerro minulle, rakas ystävä, mitä tarkoittaa homososiaalisuus?
Poika varjoiselta kujalta

Anonyymi kirjoitti...

"Kerro minulle, rakas ystävä, mitä tarkoittaa homososiaalisuus?"

En minä tiedä. Mutta se kuulostaa hyvältä.

Anonyymi kirjoitti...

Katsoinpa minäkin ohjelman näin netistä, kun unettomuus taas vaivaa. Mielestäni Henry esiintyi kyllä ihan edukseen, ainoa harmi että parissa kohtaa joku tuntui vähän keskeyttävän puheenvuoron. Jos vielä tuollaisia keskustelulutilanteita tulee, niin reippaasti vaan ääntä kehiin, Henry! Parin videoklipin perusteella en usko että vetäisit sitä kuitenkaan liiallisuuksiin.

Miksi muuten, kun tuli puhe Viivi Avellanista, et saanut selvästi sanottua, onko hän (myös) sinun fantasiasi, vaiko vain jonkinlainen yleistys miesten haluista? Olisi ollut mielenkiintoinen vastaveto heittää mukaan Maria Guzenina, josta joku aikaisemmin kirjoitti, että hän jotenkin hölmöyttään toteuttaa äärinaismaista karikatyyriä (tai jotain? Hmm).

Noh, oli miten oli, toivottavasti kirja myy hyvin ja tämä median hetkellinen kiinnostus luo jotain konkreettista.

Anonyymi kirjoitti...

"Just tällasten ihmisten vuoksi haluaisin ytimekkään perusnivaskan, jonkinlaisen "miesliikkeen vastauspakki"-tyyppisen kokoelman, jossa on lyhyet ja ytimekkäät vastaukset kaikille feminismin väitteille, eli eräänlainen FAQ."

Tämä olisi todella hyödyllinen juttu. Toivottavasti joskus saadaan aikaan.

Tietoa, tutkimusta, asiallista ja maltillista argumentaatiota tarvitaan.

Mutta toisaalta tarvitaan myös suorasanaisuutta, kovaäänisyyttä ja poliittista agitaatiota.

Ja sitten on kysymys temperamentista. Yhdet ovat hillittyjä, toiset tulisia. Minkäs sitä luonteelleen voi?

Anonyymi kirjoitti...

"Kerro minulle, rakas ystävä, mitä tarkoittaa homososiaalisuus?"

Asiaa on käsitellyt itsekin homososiaalinen profeministimies Markku G. Soikkeli täällä

ja tuota Homososiaalisen Soikkelin kirjoitelmaa on oivasti käsitellyt Markku Jokisipilä täällä

Soikkelin mukaanhan tyypillinen miehinen homososiaalinen tilanne on kajoittelu baarissa: "Miesjoukko on kokoontunut ikäänkuin yhteisen symbolisen rinnan ääreen, imemään kaljaa kuin tuttia. "

Anonyymi kirjoitti...

"Vortac on selvästi rakastunut Henryyn. Hän on siis joko homo tai nainen. Epäilen jälkimmäistä.""

heh, ettekö parempaan veny kuin ainaiseen homotteluun? Missä varsinaiset argumentit?

Ja joo, kyllä minäkin vahvasti epäilen noiden väitteiden todenperäisyyttä.

Mistälähtien muuten rakastaminen vaatii jonkinlaisen seksuaalisen suuntautumisen? Kyllä mieskin voi rakastaa miestä ilman seksuaalisuutta, ja ilman homoisuutta siis.

Tiesin kyllä että otan riskin, kun kerron Henryn 'charmista' tai 'karismasta' tai mistä hyvänsä hänen esiintymisessään, että alkaa satelemaan homoleimoja sun muuta skeidaa. Mutta se jolla on korvat, kuulkoon, ja se jolla on skeidaa aivojen välissä, homotelkoon, ei se mua hetkauta.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsä hauskaa, miten nuo anonyymit eivät opi, etten vastaile heille ennenkuin he hankkivat nimimerkit, enkä noteeraa heidän viestejäänkään, ellei joku lainaa heitä (enkä aina silloinkaan).

Paras tapa saada minut dialogiin, on hankkia nimimerkki ja jättää homottelut kaappiin.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Suurin fani tällä sivulla on nimimerkki "Vortac".

Kuten ameriikaksi kivasti sanotaan: I rest my case.