tiistai 9. syyskuuta 2008

Seksuaalinen markkina-arvoteoria

Muutamia lainauksia kirjasta voi lukea täältä.

7 kommenttia:

Mikko Ahola kirjoitti...

Paljonko on hyvä lainata ja laittaa nettiin kirjasi sisältöä, sillä jos kaikki parhaat kohdat laitaa nettiin, niin ei kukaan enää kohta osta itse kirjaa?

Miten arvioisti googlen lukemia hakusanoille Henry Laasanen tai Naisten seksuaalinen valta?

Miten verratuna esimerkiksi suomalaisiin feministeihin?

Anonyymi kirjoitti...

En pidä siitä, miten markkina-arvoteoria esittää alemman tason miehet passiivisena massana, jolla ei ole mitään vaikutusmahdollisuuksia omaan elämänkulkuunsa. Mielestäni kuitenkin ihmisellä on mahdollisuus kehittää itseään, sosiaalisia taitojaan. Tiedän oikeasta elämästä useita esimerkkejä. Saattaa olla että markkina-arvoteoria tekee ATM:lle karhunpalveluksen, kun se tarjoaa tekosyyn erakoitua lisää.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Henry,

Sanot että miehet haluavat seksiä eri kumppaneiden kanssa, ja monien kumppaneiden kanssa, mutta saavat yleensä seksiä, jos hyvin käy, vain yhden kumppanin kanssa, sen takia että naiset organisoivat ja kontrolloivat seksuaalisuutta. Naisille on enemmän kysyntää kuin miehille ja tämä antaa naisille seksuaalista valtaa. Muutama huomio:

1) Sanot ettö miehet halauvat seksiä monien naisten ja eri naisten kanssa. Tarkoitatko prostituoituja? Prostituutio on laillista Suomessa, joten tämän ei pitäisi olla ongelma.

2) Vai tarkoitatko sitä että miehet haluavat seksiä monien eri naisten kanssa, jotka eivät ole professionaalisia prostituoituja? Tämä voi olla vaikeaa sillä miehet itse rankaisevat kovalla kädellä sellaisia naisia, jotka "antavat" monille eri miehille. Siinä nainen saa nopeasti "kiertopalkinnon" ja huoran maineen miesten keskuudessa. Eli, väitteesi kuulostaa ristiriitaiselta. Miehet itse tapaavat halveksua tällaisiä "huorahtavia", "löysämoraalisia" naisia. Tietänet, että suosituin hakkumasana tytöille ja naisille on edelleen "huora". Naiset pelkäävät maineensa menettämistä, eivätkä monet naiset uskalla harrastaa seksiä, kuin vasta suht koht vakavassa suhteessa.

2) Miehille ei ole yhtä paljon seksuaalista "kysyntää" kuin naisille, sillä miehet itse rankaisevat niitä naisia, jotka harrastavta aktiivista "miesten kysyntää". Miehet kutsuvat sellaisia naisia huoriksi, kiertopalkinnoiksi, nymfomaaneiksi jne. jne.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Vai tarkoitatko sitä että miehet haluavat seksiä monien eri naisten kanssa, jotka eivät ole professionaalisia prostituoituja? Tämä voi olla vaikeaa sillä miehet itse rankaisevat kovalla kädellä sellaisia naisia, jotka "antavat" monille eri miehille. Siinä nainen saa nopeasti "kiertopalkinnon" ja huoran maineen miesten keskuudessa. Eli, väitteesi kuulostaa ristiriitaiselta."

Kirjasta löytyy mm. luvut "huorittelu" ja "kaksinaismoraali", jossa noihin ilmiöihin yritetään antaa selityksiä.

Miehet eivät rankaise kirtopalkintoja kuitenkaan siten, että he jättäisivät kiertopalkinnot ilman seksiä. Päinvastoin, "helpoksi" tiedetyistä naisista tulee suosittuja treffikumppaneita.

Se, että miehet haluavat lukuisia naisia ja että miehet alentavat "helppojen" naisten arvoa parisuhdepartnereina ei ole sinällään mitenkään ristiriitainen väite.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvänen aika sentään. Tämä myötähäpeän määrä on melkein liikaa.

Toisaalta sinun, Henry, tekstisi toimii erinomaisena komediana, joten toivottavasti kirjoitat tulevaisuudessa lisää.

Jos on hankala keksiä raflaavia nimiä noin jatkoa ajatellen, suosittelen vaikkapa "Miesten henkinen vajavuus"-titteliä.

Kaikkea hyvää,
Teemu

Anonyymi kirjoitti...

Hei Henry Laasanen. Luin Helsingin Sanomista, että teet väitöskirjaa, jossa käsittelet myös miesten ja naisten palkkatasa-arvoa. Mikäli toimittaja on ymmärtänyt oikein teesisi, olet sitä mieltä, että naiset saavat palkkatulonsa lisäksi rahaa miehiltä. Kertoisitko minulle, keneltä mieheltä minä voisin pyytää rahaa. Olisin kiitollinen tästä tiedosta, sillä en ollut ennen tiennytkään, että me naiset voimme kompensoida palkkakuoppaa näillä keinoin. Huom. en ole naimisissa, en seurustele, isäni on kuollut ja veli on tavallinen duunari kuten minäkin. Lapseni on tyttö.

Anonyymi kirjoitti...

"Naisvaje on havaittavissa ilmeisenä esimerkiksi netin deittisivustoilla, jossa partneria hakevien miesten ilmoituksia on usein 2–5 kertaa naisten ilmoituksia enemmän."

Vajetta on monien netissä olevien miesten mielessä kun siellä esimerkiksi naimisissa olevat miehet hakevat seksiseuraa. Mitään todellista naisvajetta tällaisilla miehillä ei siis ole vaan kyse on näiden miesten vajaaälyisyydestä.