perjantai 3. huhtikuuta 2009

Valtio aviomiehen korvikkeena

Kirjan luvun Valtio aviomiehen korvikkeena voi lukea täältä.

1 kommentti:

magenta kirjoitti...

"Mitä enemmän miesten varallisuus siirtyy naisille valtion kautta kierrätettynä, sitä riippumattomampia naiset ovat miehistä." Ja tämä on huono asia, koska...? Miksi naisten tulot ja siten myös naisten tuottama verokertymä on miesten tuotosta pienempi? Johtuisiko siitä, että edelleen lastenhoito on pääsääntöisesti naisten vastuulla (ja poissa miesten vastuulta), mikä lyhentää naisten työuraa? Toisekseen naiset (syystä tai toisesta) hakeutuvat uusintaville aloille kuten koulutus- ja hoivasektoreille - eli aloille, jotka hyödyttävät ns. tuottavaa työvoimaa eli "kovien alojen" työntekijöitä = miehiä.

Muistuttaisin, että miehet myös saavat verorahoilleen vastinetta: koulutuksen ja hoivapalvelujen (sis. lasten- ja vanhustenhoidon lisäksi sairaanhoidon) tuottaminen on pääsääntöisesti naisten käsissä. Suomen työvoimasta 1/4 osa julkisella sektorilla töissä, ja julkisen sektorin työntekijöistä 3/4:aa on naisia.

Näin ollen voidaan ajatella miesten ostavan verorahoilla itselleen välttämättömiä palveluja naisilta. Agraarisemmassa tai pikemminkin patriarkaalisemmassa yhteiskunnassa sama vaihtosuhde tapahtuisi epävirallisesti perheiden kesken: mies elättää naisen, joka puolestaan hoitaa kodin ja parin lapset, järjestää lasten koulutuksen, hoitaa miehen (mm. ruokkii, hoitaa kotityöt, hoitaa miehen sairaana jne.), sekä hoitaa miehen ikääntyneet vanhemmat. Tällöin kuitenkin miehen palvelujen saanti olisi sidoksissa menestykseen parinvalintamarkkinoilla eli kykyyn hankkia vaimo. Nykyisin myös sinkkumiehet saavat samat palvelut kuin pariutuneet.

Tarkalleen ottaen ainoa palvelu, mitä verorahoilla ei saa, on rakkaus (+ seksi). Mutta näitä eivät naisetkaan verorahoillaan saa, joten tilanne on tasan.