perjantai 11. huhtikuuta 2008

Tutkimus: Ihmiset vaihtavat seksin resursseihin

Just like penguins and other primates, people trade sex for resources:
The exchange of resources for sex---referred to by scientists as nuptial gifts---has occurred throughout history in many species, including humans, Kruger said. The male of the species offers protection and resources to the female and offspring in exchange for reproductive rights. For example, an arranged marriage can be considered a contract to trade resources.

However, the recent findings suggest that such behaviors are hard wired, and persist no matter how much wealth, resources or security that people obtain.

In addition, there are predictable, sexual differences in the types of exchanges attempted. Men are more likely to attempt to exchange investment for sex, females were more likely to attempt to exchange sex for investment, Kruger said.

11 kommenttia:

Mikko Ahola kirjoitti...

Hyönteismaailmassa tietyt koiraskärpäset saavat seksiä eli lisääntyä, kun vievät naaraalle lahjaksi hämähäkin seittiä muistuttavaan lankaan käärityn tapetun saalishyönteisen. Naarat suosivat niitä koiraita, jotka tuovat suurimman paketin. Tämän takia taas koiraat ovat alkaneet tehdä paketista mahdollisimman suuria, niin että paketin koko ei enää vastaa tapetun hyönteisen kokoa.

Toinen laji taas vie naaraalle pelkän tapetun hyönteisen ja mitä suuremman hyönteisen vie, niin sitä varmemmin saa seksiä. Mutta tässäkin seksuaalinen huijaus on astunut kuvaan, sillä tämän lajin koirailla on tapana imeä tapetusta lahjahyönteisestä ensin osa sisuksista tyhjäksi, niin että naaras saa paljolti vain tyhjää kuorta.

Mitä tästä opimme? Puku päälle, kun lähtee naisia islekmään.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä tosta opimme? Jos on tottunut saamaan kaiken hopealautaselta, on syytä varautua siihen, että lautasella ei ole aina parasta laatua - ja siten syytä joskus etsiä ja koettaa hankkia asioita ihan itsekin.

- Vortac

Mikko Ahola kirjoitti...

Fiksulle naiselle fiksu mies?
Iltasanomien keskustelu 11.4.2008 9:43

Tässä taannoin eräässä tutkimuksessa suomalaisia sinkkuja laitettiin mikroskoopin alle. Näin naisen näkökulmasta tulos oli murskaavan masentava. Vapaana olevat naiset ovat useimmiten korkeastikoulutettuja, itsenäisiä ja fiksuja. Sinkut miehet taas (huokaus) ovat sitoutumiskyvyttömiä, mielenterveysongelmaisia tai syrjäytyneitä. Mies- ja naissinkut eivät siis millään olisi voineet kohdata toisiaan.

Olen itse 39-vuotias ja avioeron jälkeen uuden kivan kumppanin löytäminen on ollut todella vaikeaa. Olen nätti, koulutettu ja huumorintajuinen nainen, mutta sopivaa miestä ei vaan tahdo tulla vastaan. Onko siis uskottava, että kaikki keski-ikäiset ihanat miehet ovat jo naimisissa ja jäljellä on äidinpoikia ja muita reppanoita?

Anonyymi kirjoitti...

Entäs kun tämä vaihtotalous aiheuttaa silkkaa pahoinvointia? Pitäisikö minun suostua ruuaksi miesten seksinnälkään vain, koska he sitä haluavat? Jos kieltäydyn siksi, että koko juttu on vastoin luontoani, käytänkö siis valtaa? Mitä jos minua ei kiinnosta miehen rahat tai asema tai kuuluisuus? Mitä jos minua ei kiinnosta romanttinen käyttäytyminen vaan aito kunnioitus? Sellaista kun ei voi feikata, ei voi teeskennellä kunnioitusta vain saadakseen seksiä. Mitä jos seksi on minulle lahja, sekä annettu että saatu? Onko vain niin, että paska tsägä, olen väärällä planeetalla?

harri kirjoitti...

"Entäs kun tämä vaihtotalous aiheuttaa silkkaa pahoinvointia? Pitäisikö minun suostua ruuaksi miesten seksinnälkään vain, koska he sitä haluavat? Jos kieltäydyn siksi, että koko juttu on vastoin luontoani, käytänkö siis valtaa?"

Kyllä sinä siinä valtaa käytät.
Seksi ei ole sinulle niin tärkeä asia että vaihtaisit sitä seksiin. Tarvitset lisäksi muutakin.

Anonyymi kirjoitti...

Koen siis, että kun seksuaalisuuteni on pelkkää vaihtotavaraa eikä miehelle ole niin väliä, keneltä hän sitä saa, minulta vai joltain muulta, se haavoittaa minua emotionaalisesti ja saa minut voimaan pahoin. Jos sen takia kieltäydyn seksistä, minä käytän valtaa, niinkö? Anteeksi mitä??? Jos jonkun hyvinvointi olisi kiinni siitä, että hän saisi katsella, miten joku toinen syö paskaa, niin se paskansyöjäkö käyttää valtaa, jos ei suostu paskaa syömään?

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei syö paskaa ollenkaan, eikä anna muiden virheellisesti ymmärtää että paskansyöntiä saattaisi olla tiedossa, niin ei tietenkään käytä valtaa. Ja jos seksi on yhtä vastenmielistä kuin paskansyönti, niin oletettavasti ei käytä valtaa senkään avulla.

Anonyymi kirjoitti...

Mun on aika vaikea nähdä, että paska olisi haluttua kenenkään ihmisten keskuudessa (jos nyt ei jotain bukkake-extremistejä lasketa), joten keksipäs parempi esimerkki.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille tiedoksi. Miehillä on ihan ensimmäiseksi väliä sillä, keneltä hän saa seksiä: preferenssi on nuori ja kulttuurillisen koodiston mukaisesti kaunis nainen. Jos oman vaihdannan välineet eivät kuitenkaan riitä seksin hankkimiseen tältä valioyksilöltä, niin vähempikin riittää. Empiiriseen tutkimukseen riittää baarikierros perjantai-iltana, mielellään pilkkuun saakka.

Seksin ja tunne-elämän sotkeminen on feminiiniä. Miehet voivat aivan sujuvasti harrastaa seksiä ilman tunnesiteitä, kuten osa naisistakin.

Olen pahoillani, mutta tämä on biologiaa, jota ei voi teoreettisella mallilla (opetelkaa miehet tuntemaan enemmän) muuttaa. Etkä sinä oikeasti pahoin siitä voi. Vain silloin, kun ylianalysoit sen.

Ja seksistä kieltäytyminen on pelkästään vallan käyttöä: kuten sinäkin asian muotoilet, sinunkin seksi on ostettavissa. Hintana on sitoutuminen pysyvään parisuhteeseen ja uskollisuuden toteuttaminen, eli yksiavioisuus kanssasi. Bonuksena tietysti aito kunnioittaminen, eli tekojesi ja olemuksesi palvonta sinun määräämin riitein.

Anonyymi kirjoitti...

Putin ja nuori nainen.

http://www.iltalehti.fi/oma/showLuomus.do?redirQS=&ru=8ba6e02402bc2e3e475620ba872f76cb/entry/ca79334a4c4448b08f67e69e88402251#comments

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä nyt toimii?

http://www.iltalehti.fi/oma/showLuomus.do?id=42ef08c5168f2c360116f76c9a541cf3