lauantai 5. huhtikuuta 2008

Keväinen Helsinki

Keskiviikkona olin Hesassa yksityisnäytöksessä toimittaja Outi Popin kanssa katsomassa elokuvaa PS. I love you. Elokuva oli tyttöjen elokuva isolla Teellä. Tunnelmat vaihtelivat itkusta makaabeeriin nauruun. Valitin Outille, että miehet olivat liian komeita ja charmikkaita hanuja verrattuna naispääosanesittäjään. Markkina-arvoteoriaa rikottiin, kun esitettiin, että pumpatut adonikset muka juoksisivat ehdoitta harmaan ja ongelmissaan kieriskelevän naispääosan esittäjän perässä. Myös elokuvahistorian epäaidoin kommentti ja kohtaus löytyvät elokuvasta: "It was like kissing my sister!"

Elokuvan jälkeen menimme kirjailijaravintola Kosmokseen, jossa söin Wieninleikettä ja vedin olutta. Ja kerroin Outille samat höpinäni, jotka olen kertonut jo useampaan kertaan. Dokumentit eivät muuten ole dokumentteja, vaan kokoelma feikkikävelyjä ja muuta näyttelyä. Sosiologinkin pitää kyetä vetämään roolinsa kuin Martti Suosalo. Onneksi kyseessä oli vain ohjelman pilotti.

Enbuske: Miksi seksi vie valtaapitäviä?

Jatulintarha.

Naisten seksuaalisuuden kulttuurinen tukahduttaminen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tuossa naisen seksuaalisuuden tukahduttamissa oli huvittavasti jo ensimmäisellä sivulla todella rankka lähtöoletus, että eri syyt ovat jotenkin irrallisia.

on mahdollista ja jopa luultavaa, että "naisilla on vähäisempi biologinen seksivietti" tarkoittaa juuri sitä että seksin riskit ja kulttuuri voivat vähentää naisen haluja.

miehen biologinen vietti on nimittäin niin vahva, että sitä ei ole juuri pystytty kahlitsemaan tiedottamalla riskeistä tai kulttuurin painostuksella.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa siis tuleeko tästä joku ohjelma? Mistä ja milloin ?

Henry Laasanen kirjoitti...

"Jaa siis tuleeko tästä joku ohjelma? "

Tuo kyseinen nauhoitus tuskin tulee uloss mistään, koska se oli ajankohtaisohjelman ns. pilottijakso, jonka perusteella päätetään, kelpaako ohjelma ensi syksynä alkavaan sarjatuotantoon. Ohjelma olisi ykkösen uusi kulttuuriohjelma Pantteri.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla on kanssa keskustelua aiheesta:

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=71579