keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Tietoa kirjasta

Julkaisupäivä on 15.2.2008. Sivuja kirjassa on 356.

Kirjassa on mukana mm. seksuaalinen markkina-arvoteoria; miesten seksuaalinen tasoluokitteluteoria (ATM-YTM-teoria); sukupuolirooliteoria; miksi palkkatasa-arvo käsitteenä on huono indikaattori mittaamaan sukupuolten välistä tasa-arvoa; selitykset sille miksi naiset tekevät harvoin aloitteita miehille ja miksi miesten on yleensä maksettava treffeillä; miksi naisia huoritellaan,mutta miehiä ei; Onko porno on tasa-arvoisempaa kuin romantiikka; Naisten seksikartelli; Naisten seksuaalinen valta työelämässä; Johtuuko seksuaalinen häirintä naisten epäsuhtaisesta valtaylivoimasta suhteessa miehiin; Neuvoja naisille seksuaalisen vallan tehokkaaseen kollektiiviseen käyttöön.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siisti kansi :)

Hienoa, ettei aina vaan synkeenharmaata tai sinistä tylsää kantta, vaan kunnolla värikäs ja provosoivan näköinen kansikuva, juuri tuollaista räväkkyyttä nykyisin tarvitaan tässä asiassa!

(harmi ettei muuta oikein voi vielä sanoa, kun kirjaa ei vielä saa hyppysiini mä)

- Vortac

Henry Laasanen kirjoitti...

Kannen on suunnitellut Satu Paakkala ja täytyy sanoa, että en olisi itsekään osannut tehdä parempaa. Toisin sanoen kansi on erinomaisen hyvä. Eli sitäkään tekosyytä ei voi käyttää, jos kirja ei käy kaupaksi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kansi on kyllä hieno...

Missäs tuota on muualla käytetty? Näytti nainen huntuineen tosi tutulta. Varmaan amazon.comissa olen joskus törmännyt.

Henry Laasanen kirjoitti...

Täytyypä kysyä tuosta kannen naisesta: mitä se yrittää symbolosoida ja mistä se on peräisin.

Anonyymi kirjoitti...

Hm, olisi ollut jotenkin uskottavampaa, jos mies olisi suunnitellut kannen, ja se olisi silti värikäs ja räväkän oloinen. Höh, olen pettynyt. Outoa muuten, että et ole selvillä oman kirjasi kannen symboliikasta; olen kait hivenen pettynyt siihenkin, sillä kuvittelin sinun itsesi tarkkaan suunnitelleen ja harkinneen mitä kannen tulee heijastaa ja symbolisoida jne. ja millainen sen on kaikista parasta olla. Nyt vaikuttaa siltä että olet vain antanut jollekulle tehtävän "Hei, suunnitteles mun naisia koskevaan kirjaan jonkunmoinen kansi, ihan mimmonen vaan käy".. HÖH!

Mutta älä huoli, aion silti lukea kirjan.. :) (kuten sananlasku sattuvasti lotkauttaa, kirjaa ei pidä tuomita kannen perusteella)

Ja on se kansi silti ihan siisti, ja vieläkin on hyvä, ettei se ole synkeanharmaa, mutta kyllä vähän ihastus kantta kohtaan nyt ropisi pienemmäksi.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tässä eniten kaivertaa se pienimuotoinen tekopyhyys, jossa kirjoitat kirjan nykytilanteesta naisten seksuaalisen vallan yms. suhteen, mutta annat kuitenkin naiselle VALLAN suunnitella kannen .. on kuin puhuisi jotain tiettyä korporaatiota vastaan, mutta antaisi korporaation sitten päättää, millainen kansi moisessa kirjassa on..

Eli tavallaan luovutit kannen suunnittelun kaikkine mahdollisuuksineen taholle, joka hyötyy eniten epätasa-arvosta.. kirjassa, jonka olisi kai tarkoitus tuoda tasa-arvoa nykytilanteeseen.

Hm, toivottavasti et käsitä väärin, en pidä tätä minään isona asiana olleskaan, lähinnä koetan selittää ja hivenen itsekin ymmärtää pettymystäni ja artikuloida sitä sanoiksi.

- Vortac

Henry Laasanen kirjoitti...

"Nyt vaikuttaa siltä että olet vain antanut jollekulle tehtävän "Hei, suunnitteles mun naisia koskevaan kirjaan jonkunmoinen kansi, ihan mimmonen vaan käy".. HÖH!"

Joskus pitkän aikaa sitten sanoin kustannustoimittajalle oman ehdotukseni, että kannen tulisi olla punainen, yksinkertainen ja teksti valkoisella. Ja heitin perään, että jos johonkin kirjaan sopisi seksikkään naisen kuva kanteen, niin juuri tähän. Mikä on tietysti klisee, koska puolessa kirjoista on seksikäs nainen kannessa.

Kustannustoimittaja sanoi siihen, että jos annetaan ammattilaisten suunnitella kirjan kansi ja minä siihen, että ok. En tiedä, menikö jorinoistani jotakin kannen suunnittelijalle asti - täytyy kysyä asiaa. Vai tekikö hän kannen itsenäisesti. Mutta kustantamoissa on oman alansa ammattilaiset, eikä kirjailijalla ole suurta käskytysvaltaa oman pätevyysalueensa ulkopuolelle.

Itseäni kiinnosti lähinnä tuo lopputuloksen laatu ja koska nainen onnistui tehvässä erinomaisesti, niin enpä osaa erityisemmin kaivatamiesdesignia. Eikös se niin mene, että annetaan pätevimmän hoitaa homma. :-)

sdasfafasd kirjoitti...

Neuvoja naisille seksuaalisen vallan tehokkaaseen kollektiiviseen käyttöön.

Tämä joko kuulostaa hyvältä tai ei.. en osaa oikein päättää, mutta mielenkiinto sen kuin vaan herää.

Henry Laasanen kirjoitti...

"Tämä joko kuulostaa hyvältä tai ei.."

Neuvon siinä, miten naiset voivat saavuttaa kotityötasa-arvon ja murtaa patriarkaatin jne. Toimii pomminvarmasti. Se ei tosin tiedä hyvää miehille, mutta toivottavasti feministiset tahot eivät lue kirjaa ja saa huonoja vaikutteita. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Näin kannen naishahmon tänään mainoksessa, jossa markkinoitiin jotain (uutta?) Mars-patukkaa. Iskulauseena oli "Hemmottele".