keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Matalat taso-odotukset

Tiedekeskustelusta poimittua:
- - kuin esimerkiksi Henryn kirja, joka on helvetin kallis, oh come on, gradu-tason teokseksi. Itse en tuolta tasolta lue tekstiä ellen saa sitä netistä tai kirjastosta ilmaiseksi; laitan juuri tilaukseen Deleuzen Empirisme et subjectivité:n, joka oli sentään väikkäri, vieläpä historiallisesti vaikutusvaltainen sellainen, ja maksaa vain puolet siitä mitä Henryn kirja.
Toinen kommentti: P.S.Ennustajaeukotan, jotta Henryn on jo nyt hyvä sujauttaa tyyny housunpersuuksiiinsa ja hankkia tukevampi lompakko. Kirjaa myydään muhkeasti ja tekijää piestään kuin mieskansanedustajaa

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vai että alemman tason kirjaksi epäilevät... Näytä niille, Henry!

Kumitonttu kirjoitti...

Tuollaiset arviot kertonevat enemmän arvion antajasta kuin arvion kohteesta.

Anonyymi kirjoitti...

No, just tollasta tyhjää "en lue koko kirjaa mutta tiedän silti tarkalleen millainen se on"-kusipääasenteellista vastareaktiotahan tässä on ollu jo odotettavissakin, ja näemmä sitä jo suoltuu..

Kertoo kyllä siitä, ettemme todellakaan elä sivistyneessä yhteiskunnassa, jossa jokainen välttäisi hutkimiselta ennenkuin on tutkinut, ja puhuisi asioista ajatuksen kanssa, pyrkisi harmoniaan ihmisten kohtelussa ja arvostelisi tutkien asiaa joka kantilta syvällisesti ja muodostaen mielipiteensä mahdollisimman totuudenmukaiselta ja kaikille reilulta kannalta ponnistaen.

Sensijaan ihmiset ovat kuin tappeleva lauma villieläimiä, jotka eivät välitä totuudesta, tai siitä mitä koko kirjassa edes sanotaan, vaan siitä, että status quo naisten vallan suhteen saadaan säilytetyksi ja ihmiset pidetyksi pimennossa totuudelta kaikissa niissä asioissa, joissa tällainen pimitys on välttämätöntä status quon ylläpitämiseksi. Siksi koko kirja koetetaan huutaa ja raivota maanrakoon ennenkuin se on ilmestynytkään, ja naiset tuohtuvat ja suuttuvat siitä että joku edes kehtaakin vihjaista, etteivätkö kaikki naiset ole enkeli-pyhimyksiä kaikin puolin, ja että naisella voisi olla ehkä valtaakin tässä yhteiskunnassa. Juuri tämä totuuden pimitys naisen suunnattomasta sosiaalisesta (ja seksuaalisesta ja muunkinlaisesta) vallasta ja vallankäytöstä on ehdottoman välttämätöntä, jotta valta voidaan säilyttää naisilla. Koska naisilla voi olla valta ainoastaan, jos kansan mielestä naiset ovat uhreja, joilla ei ole mitään valtaa - heikkoja olentoja, joita sorretaan kamalasti, ja pyhimyksiä, joita pitää kunnioittaa ja pokkuroida ja joiden eteen pitää tehdä työtä ja ostella drinkkejä, avata noille rassukoille ovia jne.

Jos nyt paljastuukin, että viattomien uhri-enkelipyhimysten sijasta he ovatkin säälimättömiä suunnattoman vallan omistajia ja väärinkäyttäjiä, niin se voi johtaa arvaamattomiin valtarakenteiden muutoksiin ihmisten päästessä jyvälle siitä miten asiat oikeasti ovat.

Naisten valta voisi alkaa huveta, kun miehet eivät enää tekisikään kaikkea näiden käärme-olentojen puolesta ja eteen, vaan vihastuisivat siitä miten heitä on käytetty hyväksi koko 'sivilisaatiomme' historian ajan, ja voisi olla, että naiset joutuisivat itse availemaan ovia, ja oikeasti tekemään kovaa työtä, ja lasilattia voisikin särkyä, niin että naisetkin voisivat joutua kodittomiksi ja tehdä itsareita, päätyä vankilaan ja joutua väkivallan kohteeksi yhtä arkipäiväisesti kuin miehet..

Ja TÄTÄ riskiä naiset eivät halua ottaa, että jotain tuollaista voisi tapahtua - siitä ymmärrettävä (joskin sietämättömän typerä) kotkotus-vastareaktio, jossa ei ole mitän sisältöä tai faktoja, pelkkää panettelua, raivoa, solvauksia ja kenties jopa uhkailua. Väheksyntää, 'emaskulointia' ja sensellaista.. nämä ovat aina olleet naisten ja feministien aseita, joilla he ovat voittaneet lukuisia, kenties miljardeja taisteluita kautta historian, mutta sota on vielä käynnissä, ja ehkäpä miehet voivat vielä muuttaa valta-akselia siihen pisteeseen, että lopulta ihminen voittaa sodan, miehen ja naisen hyötyessä siitä yhtäläisesti. Tämä olisi ainakin ideaalinen lopputulos myös naisten itsensäkin kannalta.

Liika valta nimittäin synnyttää vain tyytymättömyyden ja kiukun tunteita, mutta sensijaan sopiva valta sopivaan määrään oikeuksia ja velvollisuuksia yhdistettynä on omiaan tuomaan mielenrauhan lähemmäksi jokapäiväistä elämää.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Vanha kansanviisaus kertoo, että jos pariskunta ensimmäisen yhteisen vuotensa aikana laittaa herneen lasipurkkiin jokaisen yhdynnän jälkeen ja vuoden kuluttua poistaa herneen aina saman tapahtuman jälkeen, eivät herneet koskaan lopu purkista.
Siinähän tuo kaupankäynnin filosofia on pähkinänkuoressa. Odotan Henryn kirjaa suurella innolla.

Anonyymi kirjoitti...

No, enkös ollut ennustuseukotuksessani ihan oikeassa? Terveisin Tiede-Mummo