maanantai 10. maaliskuuta 2008

Keskusteluja aiheesta

Viivi.

Loistava puhallus:
Naisnäkökulma; kaveripiirini kymmenet hyvännäköiset, koulutetut, älyllä varustetut naiset ovat tai olivat parisuhteessa kaikenlaisten miesten kanssa, enimmäkseen osastolla "rentut". Ei tietoakaan rahan naimisesta.
Kannattaa huomata, että rikkaita miehiä on vain kourallinen, eikä heitä riitä kaikille naisille. Yleensä parempi strategia onkin tavoitella parasta mahdollista saavutettavissa olevaa vaihtoehtoa, johon oma markkina-arvo riittää.
Kautta-aikain ruma, lihava ja rikas mies on onnistunut ostamaan itselleen kauniita ja nuoria naisia. Naisiako tästä pitäisi syyttää?
Ei ketään syyttää tarvitse, sekä naiselle että miehelle on järkevää käyttää hallitsemiaan resursseja vaihdossa haluamiensa resurssien hankkimiseksi. Nainen käyttää kauneutensa tuomaa valtaa ja mies rahansa tuomaa valtaa ja lopputuloksena vaihto on vastavuoroista.

Mikä on 56-vuotiaan miehen markkina-arvo?

Demi:

Urpo virkkaa.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, kun kukaan ei päivänselvää ajattelumokaa ton eukon typeryydessä tuokaan täällä ilmi, niin kai se on sitten meikäläisen tehtävä.

RENTTU = YTM. Rentulla = STATUSTA. Renttu = Laumansa johtaja, mieshierarkiassa korkealla, ugh!

Eihän tässä mistään 'rahan naimisesta' ole kysymys, ellei sitten pidetä pillua pajatsona.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Hupaisa tuo demilinkitys. Et sitten keksinyt ala-arvoisempaa keskustelupalstaa tähän väliin, kuin 13-17-vuotiaiden arvon suomalaisteinitipujen suosiman palstan.

Henry Laasanen kirjoitti...

Hupaisaa tuossa Demi-keskustelupalstassa on lähinnä se, että (päinvastoin kuin lukuisat tohtoritason kommentoijat) demiläiset ovat näköjään aktiivisesti lukeneet gradua ja yrittävät tulkita teoriaa sitä kautta. Eri paras analyysitaso näyttää löytyvän 13-17-vuotiaiden tyttöjen höpöttelypalstalta.

Mikko Ahola kirjoitti...

Kirjasta jäi vaivaamaan sellainen asia, että olen kuvitellut ikäluokalla 18 - 26 olevan omat parittelumarkkinat, sillä käsittääkseni nykyiseen kulttuuriin kuuluu norminomaisesti viettää "villiä elämää", ennen varsinaisen elämänkumppaniin sitoutumista. Tai ainakin Helsingin keskustan ravintoloita 90 % täyttyy joka viikonloppu tämän ikäluokan bailaajista.

Jos ajatellaan, että koko ikäluokka menee baariin samana perjantaina, niin silloin jokaisen on pariuduttava oman tasoisensa kumppanin kanssa, sillä tällöin eivät ne 5 % kaikkein hyvännäköisimmistä miehistä voi viedä kaikkia keskitason ja alemman tasonkin naisia.

Voisi myös ennustaa, että esimerkiksi vappuna Laasasen lainalaisuudet eivät pitäisi paikkaansa, koska kaikki ovat liikkeellä.

Henry Laasanen kirjoitti...

Sanoisin kyllä, että vaikka esim. vappuna miehiä ja naisia olisi liikkeellä lukumääräisesti yhtä paljon baareissa, niin seksuaalisiin suhteisiin haluavia, niihin suostuvia ja omaa tasoaan alempaankin partneriin tyytyviä miehiä löytyy kuitenkin paljon vastaavia naisia enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos ajatellaan, että koko ikäluokka menee baariin samana perjantaina, niin silloin jokaisen on pariuduttava oman tasoisensa kumppanin kanssa, sillä tällöin eivät ne 5 % kaikkein hyvännäköisimmistä miehistä voi viedä kaikkia keskitason ja alemman tasonkin naisia."

Ei tietenkään, enkä kyllä usko että se miesten paras kärki on noin kapea. Väittäisin että parhaimmat 20-30% ovat ne, joka pääasiallisesti vie niitä yhden illan naisia. Ne, naiset, jotka eivät tällaista panokaveria saa, jaksavat yleensä odotella seuraavaan viikonloppuun. Toki kuka tahansa voi silloin tällöin saada irtonumeron, mutta kyllä ne yhden illan panot kasautuvat aina tietyille miehille.

Jos omaa kaveripiiriä miettii, niin ehkä semmoinen yksi neljästä tai viidestä on "kova panomies", jolla tuntuu piparia löytyvän aina kummempaa yritystäkin. Sitten loput käyvät joskus harvakseltaan hoitelemassa yhden illan juttuja ja pääosin etsivät se tyttökaverin jonka kanssa olla.

En tiedä onko Henkan kirja eritellyt strategioita, mutta olen aivan varma, että sekä miehissä että naisissa on geneettisestä taipumusta erilaisiin lisääntymisstrategioihin. Vastahan oli lehdessä, että taipumuksella pettää taitaa olla vankka geneettinen pohja. Osalla ihmisistä (olipa miehiä tai naisia), on strategiana löytää yksi kumppani, jonka kanssa lisäännytään ja hoidetaan lapset. Sitten joillakin toisilla on riskistrategia, johon ei sisälly sitoutumista ollenkaan tai vain näennäistä sitoutumista (kyllähän se riski on jos kumppani lähtee lätkimään ja jälkikasvu jää tekemättä/hoitamatta).

- Syltty

Henry Laasanen kirjoitti...

Katso postaus

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2008/03/kyk-flaksi.html#links

Henry Laasanen kirjoitti...

"Sekä miehissä että naisissa on geneettisestä taipumusta erilaisiin lisääntymisstrategioihin."

Sitäkin - ja strategia vaihtuu esim. miehen position (markkina-arvon) mukaan: mies jolla ei ole yhtään naista haaveilee yhdestä naisesta ja mies jolle on lähes rajaton partneritarjonta (vtr. Ilkka Kanerva) jää helposti seksiaddiktion koukkuun ja uusista naisista tulee vastustamattomia houkutuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Logiikka löytyy tästäkin esimerkistä renttu ja nainen ja menestyvä mies.

Mies voi valita joko renttustrategian tai menestyvän miehen strategian. Renttu saa yhden illan suhteita, menestyvä saa laadukkaan parisuhteen. Parisuhteessa saa useammin kuin yhden illan sinkkurenttuna.

Mies valitsee joko tai.

Nainen sen sijaan voi valita väliin rentun miehen. Väliin korottaa taloudellista asemaa menestyvän miehen matkassa yleellisillä lomamatkoilla. Naisella on siis käytössä miehen resurssin seksiä vastaan.

Lopulta nainen yleensä potki kuluneen rentun pois ja ottaa taloudellisesti parhaan esineen itselleen.

Tjarmo

Anonyymi kirjoitti...

Biologisesti joistain poikkeavista geenimuodoista on kantajalleen etua silloin, kun ne ovat populaatiossa harvinaisia, mutta ei, jos ne ovat yleisiä. Jos lähes kaikilla miehillä on geeni, joka suosii yksiavioisuutta, niin promiskuiteettisen geenin mies saa lisääntymisetua, jos hän siittää lapsia muille parisuhteessa eläville naisille, jolloin lapset kasvavat käenpojan tavoin toisen miehen hoivaamina. Jos taas tämä geeni yleistyy liikaa, niin se ei enää olekaan hyödyllinen, sillä jos kahden vanhemman järjestelmä sortuu, lapsikuolleisuus kasvaa liikaa.

Tällainen harvinaisempien geenien säilyminen populaatiossa vähemmistönä on yleinen ilmiö biologiassa.

Yksiavioisilla nisäkkäillä miesten pariuskollisuutta näyttää ehkä säätelevän vasopressiinin V1aR reseptorien muodostumista limbiseen järjestelmään säätelevä geeni. Ehkä Ikellä on vain tämä harvinainen muoto tätä geeniä?

http://puute.com/b/oksitosiini.htm

Anonyymi kirjoitti...

Kovin tuntuvat kommentit teoreettisilta. Keskustelijoilla ei selvästikään ole vielä omaa elämänkokemusta, jota tarvitaan tässä pelissä nimeltä "Elämä".
Yleistys voi olla vahingollista. Poikkeuksia on -saattaa olla jopa säännönmukaisuuttakin enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

"Kovin tuntuvat kommentit teoreettisilta. Keskustelijoilla ei selvästikään ole vielä omaa elämänkokemusta, jota tarvitaan tässä pelissä nimeltä "Elämä"."

Alle 500 vuoden elämänkokemusta ei kannata laskea. Miksi kenenkään pitäisi uskoa alle satavuotiaiden pentujen anekdootteja elämästään?

Anonyymi kirjoitti...

No ei se miehelle ole noinvaan valittavissa, ollako 'renttu' vai ollako 'menestyvä'. Menestymiseen täytyy uhrata yleensä koko elämänsä, aika, perhe, jne. ja tehdä valtavasti töitä koko ajan. Pitää olla pitkän tähtäimen suunnitelmia, röyhkeyttä käyttää kyynärpäätaktiikoita jne.

ns. "Menestyjät" ovatkin yleensä näitä 'itsevarmoja alfauroksia' joka tapauksessa. Kiltti ja kohtelias mies ei kovin usein 'menesty'.

Ja analyysi siitä mitä renttu ja menestyvä mies saa menee vähän pieleen. Rentut saavat parisuhteita ja seksisuhteita, ihan mitä tahansa haluavat. Jos mies kelpaa naiselle seksisuhteeseen, hän yleensä kelpaa myös parisuhteeseen.

Mutta miehillä on erilainen kriteeristö; nainen, joka kelpaa seksisuhteeseen, ei välttämättä kelpaa ollenkaan parisuhteeseen.

Sekä rentulla että menestyneellä miehellä on ihan sama valinnanvara naisten suhteen - he molemmat kelpaavat naisille seksisuhteeseen, joten he kelpaavat naisille myös parisuhteeseen. (naisilla on korkeammat kriteerit seksisuhteeseen, joten naisen silmissä miehen seksisuhde- ja parisuhdemarkkina-arvo on lähes sama asia - jos siis mies saa piparia, mies saa koko naisen halutessaan, karkeasti kärjistettynä ja kiteytettynä)

Ovatkohan muuten monetkaan täällä kommentoivat anonyymipellet kovinkaan rehellisiä kommenteissaan? Tutkimusteni mukaan naisten käytökseen sopii vallan tyypillisesti sellainen, että tajutaan jonkun sanoma asia totuudeksi, mutta koska se kyrpii, että hän sai totuuden selville, väitetään kivenkovaan vastaan ja koetetaan teilata tuo toinen ja hänen sanomansa, keksimällä mitä tahansa latistavaa, jota sanoa hänestä tai hänen kommenteistaan.

Jos olisin tuollainen eukko, voisin hyvin kuvitella sanovani että "Olette niin teoreettisia, elämä on oikeasti ihan erilaista", vain saadakseni edes jotenkin nakerrettua miesten tekemää löydöstä naisten rutiininomaisesta fasistisesta käytöksestä.

Sen verran vielä noista 'menestyvistä' ja 'rentuista', että miehet, joilla on valinnanvaraa seksin suhteen, eivät yleensä ole kovin hanakoita sitoutumaan vain johonkin yhteen koppavaan eukkoon, kun voivat tyydyttää vaihtelunhaluaan paljon helpommin jättämällä sitoutumatta kehenkään.

Siksi naiset turhaan yrittävät näitä sitouttaa.

Tämä on tavallaan kolmiodraama, jossa tavallinen mies häviää aina.

Tavallinen mies haluaa sitoutua naiseen, joka haluaa sitoutua menestyvään mieheen, joka haluaa vain pysyä vapaana ja naida. Wash & go :)

Nainen saa paljon kokemuksia ja seikkailuja tätä yrittäessään, menestyvä mies saa juuri sitä mitä haluaakin saada - vain tavallinen mies jää häviäjäksi tässä kiusallisen epätasa-arvoisessa pelissä, jossa pahuus ja röyhkeys, status ja ulkokultaiset rikkaudet ovat valttia, ja jossa hyvyydellä, reiluudella ja kiltteydellä ei ole mitään arvoa.

Siksi kai kunnollisia miehiä kutsutaan osuvasti 'häviäjiksi', sillä kunnolliset miehet häviävät tämän pelin aina. Ja onhan se psykologisesti helpottavampaa kutsua heitä 'häviäjiksi', niin oma käytös tuntuu naisten pääkopassa jotenkin perustellummalta. "Miks mun pitäs hei jonku vtun häviäjän kaa niinq seukata tiäx?"

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ja se unohtu mainita, että ei kuka tahansa mies voi noinvaan 'rentuksikaan' ryhtyä. 'Renttu' on niin häilyvä käsite, ettei moni kiltti ja kunnollinen mies edes tiedä, mitä heidän olisi tehtävä sellaiseksi päätyäkseen. Jotkut ehkä ostavat nahkatakin, toiset ryhtyvät juopottelemaan jne..

Mutta mikään ei silti muutu.

No, niinsanottu 'renttu' on oikeastaan lähellä sitä mitä kutsutaan 'pelimieheksi'. Hän osaa manipuloida naisten tunteita - naiset antavat piparia sille miehelle, joka saa heidät tuntemaan kiihkeitä ja villejä tunteita.

Kiltit miehet kunnioittavat naista liikaa (onhan heihin iskostettu, että naisen koskettaminenkin ilman lupaa on rikollista, tuomittavaa ja viheliäistä käytöstä), eikä pokkuroiva ja drinkkejä tarjoava ovimatto tietenkään saa naista tuntemaan mitään kovinkaan kiihkeää tai villiä.

- Vortac

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hyvä Vortac että kommentoit, mutta yritä edes vähän tiivistää. Ei jaksa millään lukea kaikkea. Ja tää oli vilpitön ja ystävällinen neuvo.

sdasfafasd kirjoitti...

Miten hilpeää että demistä löytyy ehkä paras ei-ihmissudessa sijaitseva keskustelu aiheeseen liittyen.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä tämän viimeisen kerran teen poikkeuksen ja noteeraan anonyymin viestin kertoakseni..

.. että MINÄ EN NOTEERAA ANONYYMEJA VIESTEJÄ , joten turha osoittaa minulle mitään tekstiä anonyyminä. En yleensä edes lue niitä, tällä kertaa vain sattui silmään jostain syystä.

Kuten sanottu, tämä sai luvan olla viimeinen kerta - joten vaikka vahingossa lukisinkin jonkin anonyymin viestin, todennäköisyys, että vastaan sille on äärimmäisen pieni. Niinpä suosittelen, että jos haluat(te) kirjoittaa minulle neuvoja tai muuta vastaavaa roskaa, kirjoitat rehellisesti nimimerkillä, jota käytät siitä eteenpäin täällä. En tosin silti välttämättä vastaa, jos teksti on ala-arvoista (kuten eräiden nimimerkkien tapauksessa yleensä on). Tämä ihan vilpittömänä neuvona.

- Vortac